O nama

TBG BETON d.o.o. članica je njemačkog koncerna HeidelbergCement AG. Na hrvatskom tržištu prisutni smo od 1998. godine.

HeidelbergCement AG iz Heidelberga, Njemačka, jedan je od najrenomiranijih proizvođača građevinskog materijala u svijetu. Izrastao iz malog mlina pretvorenog u pogon za proizvodnju cementa davne 1873. godine. Sa svoje tri glavne djelatnosti: proizvodnjom cementa, transportnog betona i agregata danas je sa svojih oko 3.000 lokacija prisutan u 60 država na svim kontinentima svijeta. Zapošljava oko 62.000 djelatnika.

HeidelbergCement prisutan je na hrvatskom tržištu već dugi niz godina cementom iz svoje tvrtke-kćerke DUNA-DRAVA CEMENT Kft. iz Beremenda, Mađarska, te od 1998. godine i transportnim betonom iz tvrtke-kćerke TBG BETON d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu koja sa svojim betonarama u Đakovu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Valpovu i Vinkovcima pokriva potrebe tržišta istočne Hrvatske. Zahvaljujući vlastitom pogonu za proizvodnju agregata - separaciji šljunka u Slavonskom Šamcu – zajamčen je i izvor ove sirovine za proizvodnju betona.

Sredinom kolovoza 2009. otvoren je i novi pogon za proizvodnju transportnog betona na lokaciji Gospodarska zona – Donja Bistra u blizini Zaprešića.

TBG BETON d.o.o. također ima 50-tni udio u društvu TBG-STRABAG d.o.o. sa svojim proizvodnim pogonom u istočnom dijelu grada Zagreba u industrijskoj zoni Resnik.

Početkom 2008. godine osnovano je društvo DUNAV-DRAVA CEMENT d.o.o., Zagreb, koje se u početku isključivo bavilo prodajom cementa iz Beremenda, Mađarska, i Kaknja, BiH, na hrvatskom tržištu. Društvo TBG BETON d.o.o. koje je do srpnja 2010. godine bilo u vlasništvu mađarske cemetare DUNA-DRAVA CEMENT Kft., Vac, u srpnju 2010. godine prešlo je u vlasništvo Tvornice Cementa Kakanj d.d. iz Kaknja, Bosna i Hercegovina.

Krajem svibnja 2011. godine TBG BETON d.o.o. kupio je društvo DUNAV-DRAVA CEMENT d.o.o. iz Zagreba i time postao njegov 100%-tni vlasnik.

Lokacije

Kliknite na oznaku za dodatne infomacije